THE ART OF LIVING - zachwyt, inspiracja, pragnienia, zmysł, smak, ciekawość,zapach, pożądanie, piękno

FOOD

http://www.magazyntrendy.pl/images/20170911110626.jpg
http://www.magazyntrendy.pl/images/20170911110726.jpg

Nowy typ czekolady

2017-09-11 | food

Włosi oburzeni krytyką prosecco

FOOD

Wystarczyło, by brytyjski dentysta krytycznie wypowiedział się o prosecco, by w Italii rozpętała się prawdziwa burza. Włosi traktują to bowiem jako zamach na jedną z narodowych świętości. Poszło o wypowiedź dla „Daily Mail”, jakoby picie prosecco niszczyło szkliwo zębów. Luca Zaia zarządzający regionem Veneto, który jest największym  producentem prosecco bagatelizuje całą sprawę, dodając, że Veneto jest drugim po Toskanii najchętniej odwiedzanym przez Brytyjczyków regionem Włoch. „Dlaczego bąbelki Veneto i Fruili Venezia Giulia są bardziej szkodliwe od tych francuskich z Szampanii czy nawet od tych produkowanych przez pewien czas przez Anglików w Kencie?” – pyta retorycznie „Corriere della Sera”.

Trendy
WRZESIEŃ 2017 TRENDY ART OF LIVING 74 Niebawem na pólkach, nowe wydanie TRENDY ART OF LIVING. Zapraszamy do lektury!